5 beste togahoudingen voor beginners

In de snelle wereld van vandaag ben je voortdurend onderweg. Tussen werk, familie en vrienden blijft er niet veel tijd over voor jezelf. Regelmatige yogabeoefening kan echter een aantal voordelen hebben voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het helpt je immuniteit te verhogen, stress te verminderen, je gewicht te beheersen, rugpijn te voorkomen en je algehele concentratie te verbeteren. Of je nu een complete beginner bent of al een tijdje yoga beoefent maar je vaardigheden wilt opfrissen, deze 5 houdingen zijn perfect voor beginners. Niet alleen helpen ze je te wennen aan het gevoel van een andere lichaamshouding, maar ze versterken ook je kern en vergroten je beweeglijkheid. Laten we eens kijken naar deze top 5 Yoga houdingen voor beginners:

Tadasana (Berg houding)

Tadasana is de meest basale houding van allemaal en is een geweldige manier om je yogabeoefening te beginnen of te eindigen. Het helpt je om je balans en focus te verbeteren, terwijl je je ook concentreert op je ademhaling. Het is een geweldige houding om te doen als je je geest wilt kalmeren en helderheid wilt vinden. In deze houding sta je met je voeten bij elkaar, je armen naast je zij en je hoofd, nek en ruggengraat in één lijn. Om er zeker van te zijn dat je het goed doet, moet je een rechte lijn kunnen trekken door je hielen, de bovenkant van je hoofd en je vingertoppen. Staan met je voeten bij elkaar helpt om je enkels, knieën en bekkenbodem te versterken. Het helpt ook je houding en concentratie te verbeteren.

Adho Mukha Shvanasana (neerwaartse hond)

Deze houding is een van de meest erkende en populaire houdingen in yoga. Het is een geweldige manier om je hele lichaam te strekken en te versterken, vooral je benen, kern en armen. Het helpt ook je evenwicht te verbeteren en is een geweldige houding om in te ontspannen als je je gestrest voelt. Je begint deze houding in staande positie met je handen op de grond aan weerszijden van je voeten. Vervolgens buig je langzaam je knieën en duw je je heupen omhoog naar het plafond. Je hielen moeten op de grond staan, terwijl je armen recht moeten zijn, met je handpalmen naar beneden gericht. Deze houding versterkt je polsen, armen en kern, en rekt je schouders, dijen en kuiten. Het helpt ook om symptomen van angst en stress te verlichten.

Utthita Hasta Padangushthasana (Staande voorwaartse buiging)

Deze houding rekt je hele lichaam en helpt je houding te verbeteren. Het is een geweldige houding om te doen als je wilt ontspannen of tot rust wilt komen na een lange dag. Het kan ook goed zijn als je last hebt van rugpijn, omdat het helpt de spanning in de spieren rond je rug te verminderen. Deze houding wordt in twee fasen uitgevoerd. Je begint met je voeten bij elkaar, je armen langs je zij en je handpalmen naar je toe. Vervolgens buig je langzaam naar voren, waarbij je je handpalmen naar de grond brengt. Wanneer je je grens hebt bereikt, duw je zachtjes je heupen naar achteren, terwijl je ook je handpalmen naar beneden drukt. Deze houding rekt je kuiten, hamstrings, heupflexoren, rug, schouders en handen. Het kan ook helpen om symptomen van hoofdpijn en menstruatiekrampen te verlichten.

Ardha Chandrasana (Halve maan houding)

Deze yogahouding is geweldig om je hele lichaam te strekken. Het helpt ook om je kern te versterken en verbetert je balans, waardoor het een geweldige houding is voor yogi’s van alle niveaus. Deze houding begint in een staande positie, met je voeten iets verder dan schouderbreedte uit elkaar en je armen naast je. Vervolgens buig je je knieën naar voren en leg je je handpalmen of vingertoppen op de vloer voor je voeten. Je knieën moeten de vloer raken, terwijl je rug recht moet zijn. Je kunt deze houding aanpassen door je knieën iets te buigen, afhankelijk van je flexibiliteit. Deze houding rekt je heupen en je kern, en verbetert je evenwicht en concentratie.

Conclusie

Alle houdingen zijn te vinden in veel yogalessen voor beginners, en ze dienen allemaal een specifiek doel door het lichaam te helpen versterken en stretchen. Yoga is een geweldige activiteit om aan te beginnen, vooral als je op zoek bent naar een nieuwe manier om te ontspannen en ook je gezondheid wilt verbeteren. Hoewel deze en andere houdingen nuttig kunnen zijn voor iedereen, zijn ze vooral geweldig voor beginners omdat ze minder intens zijn en meer gericht op het strekken en versterken van je lichaam. Dus, als je nieuw bent met yoga, of het gevoel hebt dat je op een rustige manier met yoga moet beginnen, zijn deze houdingen perfect voor jou.