De beste training voor beginners: De Ultieme Gids

Consequent sporten is niet voor iedereen gemakkelijk. Sommige mensen hebben de motivatie om elke dag te gaan sporten, maar dat is voor de meesten van ons niet altijd mogelijk. Zelfs als je de motivatie hebt om elke dag te sporten, kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen met een fitnessroutine. Thuis trainen is eigenlijk geweldig, omdat het je de flexibiliteit geeft om verschillende dingen te doen wanneer je maar wilt en in je eigen tempo. Maar zelfs thuis trainen heeft zijn eigen uitdagingen die heel anders zijn dan naar een sportschool of fitnesscentrum gaan. Dus, als je op zoek bent naar de beste workout routine voor beginners die je ook op lange termijn zal helpen slagen, zal deze gids je alles geven wat je nodig hebt om op de juiste voet te beginnen.

Cardio

Cardio-oefeningen zijn oefeningen die gericht zijn op het verbeteren van je hart- en longcapaciteit en worden over het algemeen gebruikt om je algehele gezondheid te verbeteren. Aërobe oefeningen zoals hardlopen, zwemmen, traplopen, of andere oefeningen die je hartslag omhoog brengen en gedurende langere tijd hoog houden, worden beschouwd als cardio. Deze oefeningen zijn zeer geschikt voor beginners omdat ze zeer toegankelijk zijn en je ze bijna overal kunt doen. Een dagelijkse cardioroutine is essentieel in elk fitnessplan, en de meeste beginnersoefeningen maken van cardio een prioriteit. Hoewel cardio essentieel is, is één ding belangrijk: cardio alleen is niet genoeg om af te vallen. Uit een onderzoek bleek dat mensen die alleen aerobics deden, minder gewicht verloren dan mensen die helemaal geen oefeningen deden! Dus terwijl cardio zeker deel uitmaakt van een succesvol fitnessplan, moet je in gedachten houden dat het altijd gecombineerd moet worden met andere oefeningen.

Krachttraining

Krachttraining is, zoals de naam al zegt, gericht op het sterker worden door het heffen van gewichten. Het is belangrijk op te merken dat krachttraining niet hetzelfde is als cardio. Hoewel beide belangrijk zijn voor een evenwichtige fitness routine, richt krachttraining zich op de spieren terwijl cardio zich richt op je hart en longen. Veel mensen denken dat krachttraining alleen voor bodybuilders is, of dat het alleen voor mannen is. Maar de waarheid is dat krachttraining heel belangrijk is voor iedereen, ongeacht wat je fitnessdoel is. Krachttraining is uitstekend voor zowel spieropbouw als vetverbranding, en het kan ook blessures helpen voorkomen. Als u wilt afvallen of spieren wilt opbouwen, is krachttraining de beste manier om dat te doen. Het is zelfs efficiënter dan cardio om af te vallen, omdat het vet verbrandt en tegelijkertijd spieren opbouwt. En hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je gedurende de dag verbrandt, zelfs als je niet traint.

Lichaamsgewicht oefeningen

Veel mensen trainen alleen met halters of barbells. Dat is prima, maar het is belangrijk op te merken dat lichaamsgewichtoefeningen een uitstekende manier zijn om kracht op te bouwen. Lichaamsgewichtoefeningen zijn push-ups, squats, lunges, crunches, en vele andere oefeningen die je zonder hulpmiddelen kunt doen. Deze oefeningen zijn geweldig omdat ze toegankelijk zijn voor bijna iedereen, ze zijn zeer efficiënt, en ze vereisen geen speciale vaardigheden. Push-ups zijn een klassiek voorbeeld van een goede lichaamsgewicht oefening. Ze zijn gericht op je borst, schouders en triceps, en kunnen gemakkelijk worden aangepast voor verschillende vaardigheidsniveaus. Je kunt ook een paar variaties aan je push-ups toevoegen om ze uitdagender te maken. Squats zijn een ander goed voorbeeld van een lichaamsgewicht oefening. Ze trainen je quads en hamstrings, maar ook je kuiten, bilspieren en onderrug. Voor squats heb je alleen een stoel of een bankje nodig. Lunges zijn een variatie op squats en zijn uitstekend voor het verstevigen van je quads. Voor lunges heb je een bankje of stoel nodig.

Springoefeningen

Het is belangrijk op te merken dat sommige oefeningen goed zijn voor het opbouwen van kracht en andere voor het opbouwen van spieren, maar dat maar weinig oefeningen beide doen. Traditionele krachtoefeningen, zoals de bovenstaande, werken vooral om kracht op te bouwen, terwijl traditionele spieropbouwende oefeningen, zoals gewichten heffen, vooral werken om spieren op te bouwen. Om het een beetje te mixen kun je ook wat springoefeningen aan je routine toevoegen. Springoefeningen zijn geweldig voor zowel kracht- als spieropbouw. Voorbeelden van springoefeningen zijn jump squats, jump lunges, jump crunches, jump rowing oefeningen, jump rope, en vele andere oefeningen waarbij je springt of explosieve bewegingen maakt.

Conclusie

Consequente lichaamsbeweging is niet voor iedereen gemakkelijk. Sommige mensen hebben de motivatie om elke dag te sporten, maar dat is voor de meesten van ons niet altijd mogelijk. Zelfs als je de motivatie hebt om elke dag te bewegen, kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen met een fitnessroutine. Thuis trainen is eigenlijk geweldig, want het geeft je de flexibiliteit om verschillende dingen te doen wanneer je maar wilt en in je eigen tempo. Maar zelfs thuis trainen heeft zijn eigen uitdagingen die heel anders zijn dan naar een sportschool of fitnesscentrum gaan. Dus als je op zoek bent naar de beste workout routine voor beginners die je ook op de lange termijn zal helpen slagen, zal deze gids je alles geven wat je nodig hebt om op de juiste voet te beginnen. De beste workout voor beginners: De ultieme gids